Uit onderzoek is gebleken dat ZZP’ers die hun producten en/of diensten aanbieden via een eigen website, meer omzet behalen dan ZZP’ers die geen eigen website hebben. Het gaat om een betrouwbaar onderzoek, dat uitgevoerd werd door bureau MediaTest in opdracht van SIDN onder maar liefst 1280 zelfstandigen. Meer over de uitkomsten van het onderzoek, lees je in dit artikel.

Meer omzet voor ZZP’ers met eigen website: de cijfers

In het onderzoek van SIDN werd aan 1280 zelfstandigen gevraagd of ze een eigen website hebben en wat hun (gemiddelde) omzet bedraagt. Op basis van deze vragen en de antwoorden op deze vragen, is gebleken dat de extra omzet die via de websites van ZZP’ers gegenereerd wordt maar liefst 22.500 euro is. Gelukkig had 95 procent van de ondervraagde ZZP’ers inderdaad een eigen website, wat betekent dat zij hogere omzetcijfers hebben. De kosten in tijd en geld die de respondenten aan hun website besteden zijn overigens gering, namelijk driehonderd euro en zestien uur per jaar.

Online vindbaarheid belangrijkste doel van ZZP’ers

Veel ZZP’ers begrijpen dat een website kan bijdragen aan het verhogen van de omzet in de vorm van online verkoop, maar online verkoop is niet de belangrijkste reden om een eigen website te (laten) maken. Zo hebben de meeste ZZP’ers (91 procent) een website om de online zichtbaarheid van hun bedrijf te vergroten, ofwel ervoor te zorgen dat hun bedrijf online vindbaar is. Het aantonen van expertise, het versterken van de geloofwaardigheid en het genereren van meer bereik (alle drie rond de 85 procent), zijn andere redenen om een website te (laten) maken.

Nog geen website als ZZP’er? Laat er snel eentje maken!

Ben je actief als ZZP’er, maar heb je nog geen website? Dan laat dit onderzoek zien dat het zeker goed is om een website te laten maken voor jouw dienstverlening als zelfstandige. Ook als je altijd voor een vaste opdrachtgever werkt, is het niet verkeerd een eigen website te laten maken. Ga je bij deze opdrachtgever weg, dan heb je namelijk alvast een professionele website gereed om jouw diensten als ZZP’er bij andere bedrijven aan te bieden. Mocht je project bij je vaste opdrachtgever plotseling (vroegtijdig) aflopen, ben je niet langer nodig als ZZP’er of wil je jouw horizon verbreden, dan ben je helemaal klaar voor een volgende stap als je een eigen website hebt.

Neem nu contact op met CMS Designs voor een vrijblijvende offerte.