Op 10 november werd WordPress 5.8.2 uitgerold. Het betreft een tussentijdse beveiligings- en onderhoudsupdate. We raden daarom aan om je WordPress website zo snel mogelijk te updaten naar de meest recente versie als dat nog niet automatisch gebeurd is.

2 bug fixes en 1 security fix

Deze short-cycle release van WordPress repareert twee bugs in het systeem. Daarnaast bevat de update een security fix, waar we vanwege de technische aard niet verder op in zullen gaan. Degenen die er wel graag meer over willen weten verwijzen we naar de betreffende ticket op make.wordpress.org.

WordPress 5.8.2 installeren

WordPress websites die automatische updates ingeschakeld hebben, zijn inmiddels waarschijnlijk al geüpdatet. Moet jouw website handmatig geüpdatet worden? In dat geval raden we je uit veiligheidsoverwegingen aan om dit zo snel mogelijk te doen. Dit kan door WordPress 5.8.2 te downloaden vanaf WordPress.org. Het makkelijkste is echter om op je WordPress dashboard in te loggen, waarna je naar Updates navigeert. Daar kun je vervolgens op Nu updaten klikken. Zoals altijd raden we aan om voorafgaand aan het updaten eerst een volledige backup van je WordPress website te maken, voor het geval er iets mis gaat.

Meer weten over WordPress 5.8.2?

Wil je meer informatie over de bug fixes en de security fix in deze update? Bekijk dan de volledige lijst met wijzigingen op Trac of raadpleeg de HelpHub documentatie voor versie 5.8.2.

De volgende grote WordPress update zal versie 5.9 zijn, waarvan de officiële release gepland staat voor december 2021.

Heeft u hulp nodig om uw WordPress website bij te werken? Neem dan vrijblijvend contact op met CMS Designs.