Welkom bij blokthema’s

Een nieuwe manier voor het bouwen van thema’s: blokthema’s maken gebruik van blokken die een structuur definiëren van de site. Deze nieuwe templates zijn gedefinieerd in HTML en maken gebruik van aangepaste styling via theme.json. De blokthema ontwikkel notitie bevat meer informatie.

Meerdere stylesheets voor een blok

Het is nu mogelijk om meer dan één stylesheet per blok te registreren. Je kunt dit gebruiken om stijlen te delen over blokken die je schrijft, of om stijlen voor afzonderlijke blokken te laden, zodat je stijlen alleen worden geladen wanneer het blok wordt gebruikt. Ontdek meer over het gebruik van meerdere stylesheets in een blok.

Blok-niveau vergrendeling

Je kunt nu elk blok (of enkele) in een patroon vergrendelen, gewoon door het lock attribuut op te nemen in de instellingen van blocks.json. De rest van het patroon blijft vrij voor site editors om het aan te passen naar hun inhoud.

Herontwikkelde galerij-blok

De wijzigingen aan de galerij blok zijn een resultaat van een bijna afgeronde refactoring. Heb jij een plugin of thema ontwikkeld die gebruik maakt van het galerij blok? Zorg ervoor dat je de Galerij blok compatibiliteit ontwikkel notitie leest.