Hoeveel omzet je maakt met jouw Magento webwinkel, is niet alleen afhankelijk van de producten die je verkoopt, de prijzen die je hanteert en de vindbaarheid van jouw online winkel in zoekmachines als Google. Zo wordt het succes van jouw Magento webwinkel niet alleen bepaald door dit soort zaken, maar is het succes van jouw online shop ook afhankelijk van het betaalproces dat je hanteert. Maak je gebruik van een gebruiksvriendelijk betaalproces dat eenvoudig te doorlopen is, dan maak je automatisch meer omzet dan wanneer je gebruik maakt van een onduidelijk betaalproces, een onprofessioneel betaalproces of een betaalproces dat veel te veel stappen kent.

Wil jij het betaalproces van jouw Magento webwinkel verbeteren, zodat je zo veel mogelijk omzet kunt maken met jouw online shop? Gebruik dan de drie tips in dit artikel om te achterhalen hoe je het bestelproces van jouw Magento shop snel en gemakkelijk kunt optimaliseren.

Tip 1: voorkom onduidelijkheden en onaangename verrassingen

Het is belangrijk om de gebruiker van jouw betaalproces zo vroeg mogelijk duidelijk te maken wat de totale kosten van de bestelling zijn. Laat daarom niet alleen op tijd zien wat de totale kosten van de bestelling zijn, maar toon ook hoe de totale kosten van de bestelling opgebouwd zijn. Worden er verzendkosten en/of transactiekosten berekend, dan moet je deze kosten duidelijk laten zien. Voorkom onaangename verrassingen die ervoor zorgen dat de bezoekers van jouw webwinkel toch afhaken en je maakt gemakkelijk meer omzet met jouw Magento webwinkel.

Tip 2: zorg ervoor dat de gebruiker zo snel mogelijk bestellingen kan plaatsen

Lange bestelformulieren die handmatig ingevuld moeten worden, betaalprocessen met vijf verschillende stappen en andere tijdrovende zaken in het betaalproces zorgen ervoor dat mensen sneller afhaken bij het plaatsen van een bestelling. Zorg ervoor dat gebruikers zo snel mogelijk bestellingen kunnen plaatsen door het betaalproces zo kort mogelijk te maken en de gebruiker waar mogelijk te helpen. Het helpen van een gebruiker bij het bestellen van een product, kun je bijvoorbeeld doen door bepaalde velden automatisch in te vullen. Het is een kleine aanpassing in de code van jouw Magento website, maar deze aanpassing zorgt mogelijk wel voor meer omzet.

Tip 3: bied meerdere betaalmogelijkheden aan

Mensen hebben altijd een favoriete betaalmethode. Sommige mensen betalen alles met de creditcard, terwijl andere mensen het liefst afrekenen met iDEAL, PayPal of met een acceptgiro. Zijn de favoriete betaalmethodes van jouw gebruikers aanwezig in de Magento webwinkel, dan zijn zij sneller geneigd om een aankoop te doen. Kun je alleen betalen met een creditcard of met PayPal, dan zullen er veel mensen afhaken. Probeer te achterhalen welke betaalmogelijkheden het populairst zijn onder jouw klanten en bied in ieder geval deze betaalmogelijkheden aan in jouw Magento webwinkel.

Gebruik je bovenstaande tips om jouw Magento betaalproces te verbeteren, dan is de kans groot dat je meer producten verkoopt in jouw online shop. Dit betekent dat je meer omzet maakt, wat weer leidt tot hogere winsten en een groter succes voor jouw online shop.