De meeste mensen die een Content Management Systeem gebruiken voor hun website of online shop, maken gebruik van het CMS van Magento of gebruiken het CMS van WordPress om hun website op te bouwen, aan te passen en te beheren. Velen denken dat deze systemen alleen apart van elkaar te gebruiken zijn en kiezen dus één CMS voor hun website of webwinkel, maar in feite vormen Magento en WordPress samen een superteam. Beide Content Management Systemen zijn grootmeester in hun eigen vakgebied en wat velen niet weten, is dat de systemen eenvoudig met elkaar gecombineerd kunnen worden om een perfecte website te ontwikkelen.

Waarom het combineren van Magento en WordPress interessant is en hoe dit precies werkt, lees je in dit artikel. Gebruik je een van beide systemen en wil je jouw website verbeteren, dan is het lezen van dit artikel zeker een aanrader voor jou.

Magento en WordPress combineren: waarom?

Maak je gebruik van het CMS van Magento voor jouw online shop, dan is er in ieder geval één belangrijke reden om Magento met WordPress te combineren. Het CMS van Magento is namelijk van hoge kwaliteit en bovendien erg betrouwbaar en veilig, maar er kleeft wel een groot nadeel aan dit systeem. Het enige nadeel van Magento, is het feit dat dit systeem geen blog extensie kent. Dit betekent dat als je een Magento webwinkel hebt, je geen blog kunt toevoegen aan deze webwinkel om je website nog beter vindbaar te maken in de zoekmachines en jezelf nog beter te profileren als online shop. Kijken we naar WordPress, dan zien we dat dit CMS juist gespecialiseerd is in bloggen. Voeg je Magento samen met WordPress, dan profiteer je dus van het beste van beide werelden en krijg je een webwinkel met de meest professionele blog extensie van de globale markt.

Heb je een website ontwikkeld met het CMS van WordPress, dan zijn er diverse redenen om WordPress te combineren met Magento. Magento biedt namelijk diverse commerciële extensies voor jouw WordPress website, die je bijvoorbeeld kunt gebruiken om diverse producten in jouw blog weer te geven in een opvallende widget.

Magento en WordPress combineren: hoe werkt het?

Magento en WordPress zijn eenvoudig samen te voegen omdat er voor zowel Magento als voor WordPress diverse plugins beschikbaar zijn. Deze plugins maken het mogelijk om elkaars krachten te gebruiken, zodat jouw webwinkel of website van nog betere kwaliteit wordt.

Wil je bijvoorbeeld een WordPress blog toevoegen aan jouw Magento webwinkel, dan gebruik je een WordPress plugin om jouw Magento webshop uit te breiden. Gebruik je de juiste plugin, dan is het zelfs mogelijk om een bestaande blog te integreren in jouw webwinkel. Andersom is het uiteraard ook mogelijk om een Magento plugin te implementeren in jouw WordPress website, bijvoorbeeld als je het Magento winkelmandje aan jouw WordPress website toe wil voegen. Wil je een Magento element toevoegen aan jouw WordPress website, dan gebruik je hiervoor de plugin ‘WordPress Magento Integration’. Met deze plugin is het niet alleen mogelijk om Magento blocks op jouw WordPress blog te tonen, maar is het ook mogelijk om producten vanuit Magento weer te geven op jouw WordPress website.