We spenderen vaak te veel tijd aan mondaine taken, en te weinig aan wat we écht willen doen. De browser die je gebruikt bij het ontwikkelen van je WordPress site kan veel verschil maken als het op productiviteit aankomt. In dit artikel willen we je graag laten kennis maken met Ghost Browser, een browser die elke WordPress professional sneller en slimmer zal laten werken.

Wat is Ghost Browser?

Ghost Browser is een gratis Chromium-gebaseerde browser die ontwikkeld is met productiviteit in het achterhoofd. De browser heeft heel veel verschillende toepassingen, van social media management tot SEO en van het beheren van meerdere Google accounts tegelijk. Maar je kunt ook WordPress websites met meerdere account niveaus ontwerpen en ontwikkelen. Er zijn twee belangrijke features die Ghost Browser ideaal maken voor WordPress ontwikkelaars:

  • Sessions – Een set van tabbladen die een ‘cookie jar’ delen die geïsoleerd is van andere sessies in je browser venster.
  • Projects – Een verzameling van Sessions waarbij je altijd ingelogd bent.

Wanneer je Ghost Browser installeert, kun je direct al je Chrome extensies importeren.

Je kunt Projects opslaan – of sets van Sessions die je ingelogde status in al je tabbladen behouden. Je kunt Projects indelen per opdrachtgever, of een mini-takenlijst maken.

Ghost Browser wordt ook wel ‘the productivity browser for tech pros’ genoemd. Het gebruiken van deze browser scheelt je een hoop tijd, omdat je niet steeds opnieuw je werkzaamheden hoeft ‘op te zetten’ en de hele dag moet in- en uitloggen bij verschillende websites. Doordat Ghost Browser deze zaken automatisch voor je doet, kun je je focussen op je kerntaken.