Heb je een webwinkel, dan wil je natuurlijk zo veel mogelijk orders kunnen verwerken in jouw online shop. De hoeveelheid orders die je met jouw webwinkel kunt verwerken is voor een groot deel afhankelijk van de vraag van de consument, maar als ondernemer heb je er deels ook invloed op. Wat je wel en niet moet doen om het aantal orders van jouw online shop te laten stijgen, lees je in dit artikel. Door de tips in dit artikel te gebruiken, kun je snel meer bestellingen verwerken in jouw online shop.

Meer orders in je webwinkel: drie do’s

Er zijn drie dingen die je in ieder geval moet doen als je meer orders wil verwerken in jouw online shop, namelijk:

  1. Het optimaliseren van het bestelproces. Het bestel- en betaalproces moet zo gemakkelijk, overzichtelijk en kort mogelijk zijn. Natuurlijk moet je bepaalde informatie vragen om bestellingen te kunnen verwerken, maar gebruik het bestel- en betaalproces niet om allerlei onzinnige gegevens van je klanten te verzamelen.
  2. Het aanbieden van betrouwbare betaalmogelijkheden. Door betrouwbare betaalmogelijkheden te gebruiken en deze duidelijk op je website te zetten met een logo, haal je meer orders binnen. Bied je alleen creditcardbetalingen en PayPal aan, dan heb je standaard minder orders dan wanneer je ook betaalmogelijkheden als iDeal hebt.
  3. Het aantrekkelijk presenteren van je producten. Niet alleen met een foto, maar ook met een complete en aantrekkelijk geschreven productomschrijving.

Gebruik je bovenstaande tips om jouw webwinkel te verbeteren, dan merk je al snel dat je meer bestellingen binnen krijgt. Niet alleen omdat bestellen gemakkelijker wordt, maar ook omdat je producten aantrekkelijker gepresenteerd worden in de webwinkel.

Meer orders in je webwinkel: drie don’ts

Er zijn dingen die je zeker wel moet doen als je meer bestellingen binnen wil halen, maar er zijn ook enkele zaken die je beter kunt vermijden als je meer orders wil. De dingen die je beter niet kunt doen als je meer bestellingen wil verwerken in jouw online shop, zijn de volgende:

  1. Te veel van dezelfde producten aanbieden. Het is goed om een groot aanbod te hebben in je online shop, maar je kunt het ook overdrijven. Bied je te veel van dezelfde producten aan, dan krijgt de consument keuzestress. Het gevolg? Er wordt juist geen aankoop gedaan.
  2. De consument verplichten zich aan te melden als klant. Je wil het liefst zo veel mogelijk klanten in je database, maar dit betekent niet dat je consumenten moet verplichten zich aan te melden als klant als ze iets bestellen. Willen consumenten dit niet en moet het van jouw online shop wel, dan is de kans groot dat ze afhaken. Geef consumenten zelf de keuze of ze wel of geen klant willen worden en je loopt in ieder geval geen orders mis.
  3. Verouderde content op je website gebruiken. Staat er oude content in je online shop, dan komen consumenten hier al snel achter. Dit geeft niet bepaald een goede indruk en kan consumenten zelfs wegjagen.

Meer orders in jouw online shop? Gebruik dan niet alleen de do’s in dit artikel om jouw webwinkel te verbeteren, maar denk er ook zeker aan om de don’ts te allen tijde te vermijden.