Veel bedrijven zijn actief op Facebook, simpelweg omdat hun doelgroep dit social media netwerk ook gebruikt. Je kunt Facebook inzetten door enkel een account aan te maken, maar je kunt jouw bedrijf ook actief promoten op de social media website. Dit doe je door Facebook advertenties in te zetten. Hoe je dit het beste kunt doen voor het grootste bereik, lees je in dit artikel.

Tip 1: kies een specifieke doelgroep

Zet je Facebook advertenties in om jouw bedrijf te promoten, dan kun je zelf de doelgroep van jouw advertenties kiezen. Je kunt je doelgroep vrij algemeen houden, maar wij raden je aan een specifieke doelgroep aan te wijzen voor jouw Facebook advertenties. Door een specifieke doelgroep te kiezen, bereiken jouw advertenties namelijk echt jouw optimale doelgroep. Dit heeft een positief effect op de resultaten van jouw Facebook advertenties.

Je kunt zelfs adverteren onder mensen die bepaalde interesses hebben, specifieke pagina’s ‘liken’ op Facebook of een bepaalde werkgever hebben. Zo specifiek hoef je niet te adverteren, maar het is wel verstandig om verder te gaan dan segmentatie op geslacht en leeftijd.

Tip 2: gebruik een aantrekkelijke afbeelding

Veel Facebook advertenties bestaan uit een lap tekst en een onopvallende, saaie of nietszeggende afbeelding. Dit is zonde, want een aantrekkelijke afbeelding doet zoveel meer. Gebruik niet te veel tekst in jouw advertentie, maar kies voor een aantrekkelijke, opvallende en overtuigende afbeelding in jouw ‘ad’. Deze afbeelding trekt je doelgroep echt naar jouw pagina, waar je ze vervolgens met tekst overtuigt om een product te bestellen, een dienst af te nemen of een andere actie te ondernemen.

Tip 3: test je advertentie

Voor je live gaat is het goed om jouw advertentie uitvoerig te testen. Valt de advertentie goed op? Spreekt de afbeelding in de advertentie de lezer aan? Is de tekst duidelijk en goed leesbaar? Heb je de advertentie goed getest, dan kun je deze online zetten.

Hierna ben je nog niet klaar, want ook na het plaatsen blijf je goed testen of de advertentie werkt. Dit doe je door naar de statistieken van jouw advertentie te kijken. Wordt er goed geklikt? Wordt er na het klikken de gewenste actie ondernomen? Bereik je de juiste mensen? Is er ruimte voor verbetering, dan pas je jouw advertentie aan. Gelukkig is dit bij Facebook erg gemakkelijk. Je logt in, je voert de juiste verbeteringen door en je slaat je advertentie weer op. Voor je het weet, staat je verbeterde advertentie online.

Test je jouw advertentie nooit en neem je de statistieken van de advertentie na plaatsing niet onder de loep, dan laat je veel kansen liggen. Dit is zonde, want het adverteren op Facebook is goedkoop, maar doe je natuurlijk niet voor niets.

Interesse in Social Media Marketing? Wellicht kan CMS Designs je adviseren en helpen bij het opzetten van campagnes.